PJENUŠAC OD BANANE: REVOLUCIJA NA TRŽIŠTU VINA Savršen božićni poklon za najizbirljivija nepca
Ivan Šulog i njegov brand Exotic King, ponovno pomiče granice inovacije. Nakon niza uspješnih proizvoda od indijanske banane – rakije, likera, gina, pekmeza, aceta balsamica, ajvara i koktela – na tržištu je predstavio pjenušac od ovog jedinstvenog voća. Riječ je o proizvodu koji dosad nije imao konkurencije u Hrvatskoj, pa ni šire.
Kako je sve počelo?
“Kad smo napravili vino od indijanske banane, bili smo oduševljeni rezultatom. Pjenušac se prirodno nametnuo kao sljedeći korak,” objašnjava Šulog.
Ivan je poznat po brojim idejama i inovacijama koje je donio u Hrvatsku od proizvodnje egzotičnog voća, do proizvodnje vina od indijanske banane, a sada i pjenušca.
Iako tehnologija proizvodnje pjenušca nije bitno drukčija od klasične proizvodnje pjenušavih vina, ovaj projekt predstavlja veliki iskorak zbog specifičnog voća koje se koristi.
Jedinstvenost indijanske banane
Indijanska banana, egzotično voće koje sve više pronalazi svoje mjesto u gastronomiji, zaista se razlikuje od bilo kojeg drugog voća.
“Banana nije slična nijednom voću koje ste do sada probali,” ističe Šulog.
Upravo ta razlika daje njihovom pjenušcu jedinstveni karakter – od okusa do mirisa, harmoniziranih šećera i kiselina.
Proces proizvodnje
Proces proizvodnje pjenušca od banane traje ukupno između sedam i devet mjeseci, a sam proces po sebi nije ništa drugačiji od standardnog procesa proizvodnje vina.
Prva faza, fermentacija vina, traje oko tri mjeseca. Nakon toga slijedi dodatnih četiri do šest mjeseci za završnu fazu pjenušca. Iako tehnologija nije posve nova, Šulog i njegov tim koriste sve svoje znanje i iskustvo kako bi proizvod bio vrhunske kvalitete.
Kome je pjenušac namijenjen?
Ovaj pjenušac namijenjen je ljubiteljima egzotičnih, nesvakidašnjih okusa te svima koji žele proširiti svoje vinske horizonte. Premijerno je predstavljen na ovogodišnjem Vinocomu u Esplanadi, gdje je odmah oduševio kušače. “Recenzije su fenomenalne,” kaže Šulog. Posebno su izdvojili živost i aromatičnost vina koje “kao da je jučer rođeno”.
Što najbolje odgovara uz ovaj pjenušac?
Pjenušac od banane idealan je uz lagane predjele, voćne deserte ili kao aperitiv. Njegova svježina i egzotične note čine ga savršenim izborom za svečane prilike ili trenutke kada želite impresionirati goste nečim doista posebnim.
Planovi za budućnost
S pjenušcem od banane, Šulog ne samo da je stvorio inovativan proizvod, već je i ponovno dokazao da je vizionar koji zna kako spojiti tradiciju i inovaciju. Ovo vino s egzotičnim dodirom zasigurno će pronaći svoj put do brojnih vinskih stolova, pružajući jedinstveno iskustvo koje nećete zaboraviti.
Gdje kupiti?
Ovaj pjenušac jedinstvenog okusa možete isprobati na sajmu Vinocom koji se održava u Zagreb od 28.11.2024. do 1.12.2024. u hotelu Esplanade Zagreb.
ili kontaktirati Ivana na: sulog@sulog.hr
Foto:Privatna arhiva
PJENUŠAC OD BANANE: REVOLUCIJA NA TRŽIŠTU VINA Savršen božićni poklon za najizbirljivija nepca
Ivan Šulog i njegov brand Exotic King, ponovno pomiče granice inovacije. Nakon niza uspješnih proizvoda od indijanske banane – rakije, likera, gina, pekmeza, aceta balsamica, ajvara i koktela – na tržištu je predstavio pjenušac od ovog jedinstvenog voća. Riječ je o proizvodu koji dosad nije imao konkurencije u Hrvatskoj, pa ni šire.
Kako je sve počelo?
“Kad smo napravili vino od indijanske banane, bili smo oduševljeni rezultatom. Pjenušac se prirodno nametnuo kao sljedeći korak,” objašnjava Šulog.
Ivan je poznat po brojim idejama i inovacijama koje je donio u Hrvatsku od proizvodnje egzotičnog voća, do proizvodnje vina od indijanske banane, a sada i pjenušca.
Iako tehnologija proizvodnje pjenušca nije bitno drukčija od klasične proizvodnje pjenušavih vina, ovaj projekt predstavlja veliki iskorak zbog specifičnog voća koje se koristi.
Jedinstvenost indijanske banane
Indijanska banana, egzotično voće koje sve više pronalazi svoje mjesto u gastronomiji, zaista se razlikuje od bilo kojeg drugog voća.
“Banana nije slična nijednom voću koje ste do sada probali,” ističe Šulog.
Upravo ta razlika daje njihovom pjenušcu jedinstveni karakter – od okusa do mirisa, harmoniziranih šećera i kiselina.
Proces proizvodnje
Proces proizvodnje pjenušca od banane traje ukupno između sedam i devet mjeseci, a sam proces po sebi nije ništa drugačiji od standardnog procesa proizvodnje vina.
Prva faza, fermentacija vina, traje oko tri mjeseca. Nakon toga slijedi dodatnih četiri do šest mjeseci za završnu fazu pjenušca. Iako tehnologija nije posve nova, Šulog i njegov tim koriste sve svoje znanje i iskustvo kako bi proizvod bio vrhunske kvalitete.
Kome je pjenušac namijenjen?
Ovaj pjenušac namijenjen je ljubiteljima egzotičnih, nesvakidašnjih okusa te svima koji žele proširiti svoje vinske horizonte. Premijerno je predstavljen na ovogodišnjem Vinocomu u Esplanadi, gdje je odmah oduševio kušače. “Recenzije su fenomenalne,” kaže Šulog. Posebno su izdvojili živost i aromatičnost vina koje “kao da je jučer rođeno”.
Što najbolje odgovara uz ovaj pjenušac?
Pjenušac od banane idealan je uz lagane predjele, voćne deserte ili kao aperitiv. Njegova svježina i egzotične note čine ga savršenim izborom za svečane prilike ili trenutke kada želite impresionirati goste nečim doista posebnim.
Planovi za budućnost
S pjenušcem od banane, Šulog ne samo da je stvorio inovativan proizvod, već je i ponovno dokazao da je vizionar koji zna kako spojiti tradiciju i inovaciju. Ovo vino s egzotičnim dodirom zasigurno će pronaći svoj put do brojnih vinskih stolova, pružajući jedinstveno iskustvo koje nećete zaboraviti.
Gdje kupiti?
Ovaj pjenušac jedinstvenog okusa možete isprobati na sajmu Vinocom koji se održava u Zagreb od 28.11.2024. do 1.12.2024. u hotelu Esplanade Zagreb.
ili kontaktirati Ivana na: sulog@sulog.hr
Foto:Privatna arhiva